Солени мъфини със сирене, маслини и извара
Slani mafini od heljdinog brašna sa sirom i maslinama
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Солени Мъфини»Солени мъфини със сирене, маслини и извара

Солени мъфини със сирене, маслини и извара

ЙоанаЙоана
Помощник Готвач
2161k4431k
Солени мъфини със сирене, маслини и извара
Снимка: Йоана
1 / 6
19/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Да, знаем колко много обичате сладки мъфини, но и тези солени не са за изпускане"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • брашно от елда - 15 г (друго)
  • протеин - 15 г от тиквени семки (смлени тиквени семки)
  • извара - 100 г
  • кисело мляко - 100 г
  • сирене - 25 г
  • маслини - 20 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол
  • куркума
  • мащерка
  • риган - други подправки на вкус
  • слънчогледови семки
  • тиквени семки - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата.

Добавете киселото мляко и бакпулвера.

Нарежете маслините на парченца и натрошете сиренето и ги прибавете заедно с останалите продукти.

Разбъркайте добре полученото тесто за солени мъфини и сместа разпределете във формички за мъфини.

Поръсете със слънчогледовите и тиквените семки и печете в предварително загрята на 200 °C фурна за ок. 20 мин.

Тези солени мъфини със сирене и извара може да поднесете на парти, да хапвате в офиса или за закуска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: