Печени зеленчуци в доматен сос

Печени зеленчуци в доматен сос

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
7466k2k2k7
Печени зеленчуци в доматен сос
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
19/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции5
"Разнообразие от цветове, витамини, вкусове и аромати - истинско зеленчуково вълшебство"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните и тиквичките се измиват и нарязват на кръгчета.

Патладжаните могат да се сложат в съд с подсолена вода, за да се премахне горчивият им вкус.

Чушките се измиват, почистват от семки и нарязват на кубчета.

Лукът и чесънът се почистват, нарязват на дребно и запържват в зехтин за около пет минути.

Когато омекнат, се прибавят доматеното пюре и пасираните домати.

Сосът се овкусява със сол, кимион и сух риган. Готви се около пет минути.

Зеленчуците се подреждат в правоъгълна тава, редувайки се кръгчета тиквички с кръгчета патладжан, а между тях парченца чушки.

Поръсват се със сол и смлян черен пипер.

Отгоре се разпределя доматения сос, след което вкусният рататуй се покрива с фолио и поставя във фурната.

Печете апетитните зеленчуци на фурна на 200 градуса температура около 40 минути (или до омекване на зеленчуците).

Малко преди готовност се маха фолиото и зеленчуците се пекат още около 10 минути.

Сервират печени зеленчуци в доматен сос се поръсени с нарязан на дребно пресен магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: