Чорба с дивеч

05/06/2011
Тони
отТониНовак
"Трудното е да ги хванете, вкусна чорба после лесно ще направите по точно тази рецепта "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 812
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 5 - 6 пъдпъдъци или яребици
  • олио - 2 с. л.
  • брашно - 2 с. л.
  • моркови - 2 бр.
  • целина - глава
  • лук - 1 глава
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер
  • бахар
  • яйца - 2 бр.
  • оцет
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме птиците, изкормваме, измиваме и варим в 2 л. студена вода с малко сол.

Сварените птици изваждаме и нарязваме на парчета, а бульона прецеждаме.

В сгорещената мазнина изпържваме ситно нарязания лук и зеленчуците. Изпържения зеленчук поръсваме с брашно и червен пипер.

Запръжката сипваме в бульона и варим, като добавяме дафиновия лист, бахара и черния пипер. Варим 10 минути. Прецеждаме чорбата и пресоваме зеленчуците през цедка. Добавяме и нарязаното месо и застройваме с яйца и оцет.

Поръсваме със ситен магданоз и сервираме.
подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар