Сръбско Малеби

LenkaLenka
Новак
545252k462
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Сръбско Малеби
Снимка: Lenka
1 / 2
23/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Поглезете себе си и близките си с вкусен десерт по нашенски"

Необходими Продукти

  • За пудинга
  • мляко - 1 л
  • заквасена сметана - 240 мл сладка
  • царевично нишесте - 85 г
  • захар - 100 г
  • розова вода - 1 с.л.
  • За сиропа
  • вода - 120 мл
  • захар - 100 г
  • розова вода - 1 с.л.
  • боя за храна - няколко капки
  • За поръсване
  • фъстъци - 65 г, или шамфъстък
  • кокос - нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В средна купа смесете 1 чаша мляко с царевичното нишесте и розовата вода. Разбъркайте до гладка смес.

Изсипете 3 чаши от млякото и гъстата заквасена сметана в средно голяма тенджера.

Добавете захарта и оставете да къкри при непрекъснато бъркане. След като млякото заври, изключете котлона и добавете царевичното нишесте към сместа. Варете 3-4 минути.

Изсипете в купички за сервиране. Веднага се покрива с найлоново фолио и се охлажда до стайна температура, след което се охлажда за поне 4 часа или за 1 нощ в хладилника.

Направете сиропа:

Варете водата, захарта и розовата вода в тенджерка на умерен огън.

Когато заври, добавете оцветителя за храна. Оставете да заври още 2 минути и изключете котлона. Оставете да се охлади напълно.

Когато вкусното Малеби се охлади, изсипете 1-2 супени лъжици сироп върху сръбско Малеби, добавете счуканите фъстъци или шамфъстък и накълцания кокос (по желание).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: