gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз с гъби по азиатски

Ориз с гъби по азиатски

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
95110k2k9k11
Ориз с гъби по азиатски
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
21/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Азиатската кухня е богата на различни интересни вкусове и аромати, затова нямаше как да не ви предложим този толкова апетитен ориз с гъбки"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • сол
  • олио - 3 с.л.
  • гъби - 300 г
  • джинджифил - 1 с.л. настърган пресен
  • грах - 1/2 ч.ч. консервиран
  • соев сос - 2 с.л.
  • сусамово масло - 1 с.л. азиатско или зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се сварява в подсолена вода, измива се и се отцежда. Най-добре е да е дългозърнест ориз.

Гъбите се почистват, нарязват на филийки и запържват в сгорещена мазнина.

Щом получат златист цвят, се изваждат от тигана и на тяхно място се слагат нарязаният на дребно лук и настърган пресен джинджифил.

След като омекнат в тигана, се добавят консервираният грах и отцеденият ориз.

След кратко разбъркване се прибавят запържените гъби и оризът се овкусява със соев сос, сусамово масло, ако е необходимо, малко сол.

Оризът с гъби е готов за сервиране.

Ориз с гъби по азиатски е подходящ за гарнитура, а също така и за основно ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: