Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Пълнен патладжан с кълцано телешко

Пълнен патладжан с кълцано телешко

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7144
Пълнен патладжан с кълцано телешко
Снимка: Анелия Терзиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Не пестете кашкавал за тези вкусни пълнени патладжани - колкото повече, толкова по-добре"

Необходими Продукти

  • патладжани - 4 бр. (големи)
  • телешко месо - 300 г (от бут, без кост)
  • чесън - 2 скилидки
  • пресен лук - ½ връзка
  • домати - 1 консерва (малка)
  • магданоз - ½ връзка
  • сирене - 50 г (или фета)
  • кашкавал - 100 г
  • бяло вино - 50 мл
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
  • олио - (или зехтин)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да напълним патладжаните лесно, ще използваме един трик.

С помощта на белачка за картофи изрязваме една лента по дължина от патладжана.

Надупчваме патладжаните с вилица и ги поставяме в тавичка за печене. Слагаме малко зехтин и печем до готовност.

Трикът е, че патладжанът може лесно да се издълбае от мястото на обелената лента, което след печене омеква.

Задушаваме телешкото, нарязано на ситни кубчета в малко мазнина. Добавяме виното и оставяме да се изпари.

В друг съд запържваме нарязаните на ситно чесън и лук. Добавяме месото и доматите. Подправяме. След като сосът се сгъсти, отстраняваме от котлона.

Издълбаваме патладжаните и смесваме извадената вътрешност с плънката. Пълним патладжана с месо и поръсваме с настърган кашкавал.

Запичаме до за златисто.

Поднасяме пълнен патладжан с кълцано телешко, поръсено с наситнен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: