Домашно негърче с какаова глазура
Domaći crni kolač sa kakao glazurom
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов Сладкиш»Домашно негърче с какаова глазура

Домашно негърче с какаова глазура

Домашно негърче с какаова глазура
Снимка: Петя Страхилова
1 / 4
21/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
15
"Едва ли някога ще ни омръзне да приготвяме това домашно негърче, а още по-малко ще ни омръзне и да си го хапваме"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загасяваме содата в киселото мляко в голяма купа и пресяваме брашното.

Към кисело мляко със содата прибавяме захарта, брашното, олиото, какаото и пакетче ванилия.

Разбъркваме хубаво до хомогенна гладка смес. Хубаво е да не се изсипва всичкото брашно, а да се прибавя на части, за да се получи желаната консистенция, като кексово тесто (моята я правя една идея по-гъста)

Изсипваме в намазнена тава и печем на 180 °C около 20-тина минути. Проверяваме с клечка за зъби. Вадим от фурната и оставяме да се охлади.

От продуктите за шоколадовата глазура слагаме захарта и водата на котлона да заври.

След това прибавяме какаото и бъркаме до гладка смес.

Изключваме котлона и прибавяме маслото.

Разбъркваме да се разтопи и заливаме сладкиша негърче.

Поръсваме по желание с каквото желаем. Аз поръсих със кокосови стърготини.

Да ви е сладко с това домашно негърче със какаова глазура!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: