gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Лютика в Буркани за Зимата

Лютика в Буркани за Зимата

Лютика в Буркани за Зимата
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
22/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции1

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме си чушките от семената и дръжките, поставяме ги в тава и изпичаме.

След като са готови, ги обелваме.

Ако са останали семки, ги премахваме.

Доматите нарязваме на едри кубчета и ги слагаме на котлона да се посварят.

Разбъркваме периодично да не загорят.

След като са готови, си ги пасираме.

Не се притеснявайте за люспата на домата, защото когато са добре сварени, при пасирането не се усещат люспичките.

В съд си поставяме олиото и добавяме готовите изпечени чушки, който сме нарязали на дребни парчета.

Задушаваме ги, докато останат на мазнина и леко се запържат.

Добавяме си солта, разбъркваме и продължаваме да пържим на умерен огън.

Пърженето продължава, докато усетите приятния аромат на пържени чушки.

След това добавяме доматите и захарта и лютата чушка.

Варим 5-6 минути и след това отстраняваме от котлона.

Пълним в буркани, затваряме с капачки и стерилизираме 10 минути.

Времето започва да тече от момента на завиране.

Когато изтече определеното време, оставяме бурканите в горещата вода още 10-15 минути.

Вадим и поставяме всеки един буркан с капачката надолу, докато се охладят.

При този вид нашенска лютика при приготвянето не се добавят подправки, а след като се отворят през зимата, добавяте подправки - каквито ви харесват.

Да ви е вкусно с тази лютика в буркани за зимата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: