Автентични Сръбски Кебапчета
Moj recept za ćevape
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кебапчета»Автентични Сръбски Кебапчета

Автентични Сръбски Кебапчета

LenkaLenka
Новак
54562k32
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Автентични Сръбски Кебапчета
Снимка: Lenka
1 / 3
30/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Направете деня си по-апетитен, а мъжа си безмерно щастлив с тази балканска рецепта за кебапчета"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 250 г смляно
  • свинско месо - 250 г смляно
  • галета - 50 г
  • чесън - 3 скилидки
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • черен пипер - 3 ч.л.
  • минерална вода - 1 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • лют сос - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете телешката и свинската кайма в съд, поръсете с червен пипер, сода за хляб, черен пипер и сол.

Нарежете чесъна възможно най-ситно и залейте месото.

Смесете всичко с ръце, след това счупете яйцето и отново разбъркайте с ръце.

Поръсете с галета и разбъркайте на ръка.

Добавете лютия сос, олиото и минералната вода, след което отново разбъркайте всичко.

Оставете каймата за сръбските кебапчета в хладилника за 24 часа.

Аз лично оформям моите кебапчета с ръцете си. Насладете се на барбекюто.

Чудно вкусни кебапчета!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: