Веган сарми от кейл
Veganske sarmice od kelja
Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Веган сарми от кейл

Веган сарми от кейл

LenkaLenka
Мастър Шеф
545732k418
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Веган сарми от кейл
Снимка: Lenka
1 / 2
29/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Да сме точни - тази рецепта не е само за вегани"

Необходими Продукти

  • кейл - 10 бр. листа
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • моркови - 3 бр.
  • корен магданоз - 1 бр.
  • магданоз - 4 бр. стръкчета
  • ориз - 1 ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч.
  • тиквени семки - 1 с.л.
  • слънчогледови семки - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист - 2 бр.
  • доматен сок - 1 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете листата на кейла и ги преварете за кратко в подсолена вода.

Нарежете на ситно морковите, намачкайте корена от магданоз, чесъна, лука и листата магданоз нарежете на ситно.

Сложете всичко да се запържи за кратко в зехтин.

В блендер смелете орехите и всички останали семки. Смесете двете смеси и разбъркайте.

Сложете ориза да се свари за 10 минути.

Смесете го с другата смес за постните сармички. Подправете и разбъркайте.

Във всеки лист кейл слагайте по 1-2 с.л. от сместа, навивайте и наредете в тенджера.

Налейте отгоре доматения сок и половин литър вода.

Прибавете дафиновия лист и варете около 1 час.

Веган сармичките от кейл декорирайте с веган кисело мляко преди сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: