Веган сарми от кейл

Веган сарми от кейл

Annie StoitzevAnnie Stoitzev
Новак
5692k455
Веган сарми от кейл
Снимка: Lenka
1 / 2
29/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции4
"Да сме точни - тази рецепта не е само за вегани"

Необходими Продукти

  • кейл - 10 бр. листа
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • моркови - 3 бр.
  • корен магданоз - 1 бр.
  • магданоз - 4 бр. стръкчета
  • ориз - 1 ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч.
  • тиквени семки - 1 с.л.
  • слънчогледови семки - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист - 2 бр.
  • доматен сок - 1 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете листата на кейла и ги преварете за кратко в подсолена вода.

Нарежете на ситно морковите, намачкайте корена от магданоз, чесъна, лука и листата магданоз нарежете на ситно.

Сложете всичко да се запържи за кратко в зехтин.

В блендер смелете орехите и всички останали семки. Смесете двете смеси и разбъркайте.

Сложете ориза да се свари за 10 минути.

Смесете го с другата смес за постните сармички. Подправете и разбъркайте.

Във всеки лист кейл слагайте по 1-2 с.л. от сместа, навивайте и наредете в тенджера.

Налейте отгоре доматения сок и половин литър вода.

Прибавете дафиновия лист и варете около 1 час.

Веган сармичките от кейл декорирайте с веган кисело мляко преди сервиране.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: