Пуешки черен дроб
Ćureća džigerica

Пуешки черен дроб

MalimisMalimis
Новак
110
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Пуешки черен дроб
Снимка: Lenka
1 / 2
29/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Една проста рецепта за пуешки дроб - спестете време и пари и се насладете на уникално мезе"

Необходими Продукти

  • пуешки черен дроб - 400 г
  • лук - 500 г
  • чесън - 2 скилидки
  • червено вино - 50 мл
  • подправки - на вкус (с, къри, куркума, магданоз, подправка Aleva)
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре черния дроб в студена вода.

Поставете черния дроб в тенджера, добавете ситно нарязания лук и чесъна, олиото, налейте вода 2/3 от съставките, покрийте и оставете да къкри, като разбърквате от време на време.

Когато задушеният дроб е почти готов, добавете виното, оставете алкохола да се изпари и добавете подправките на вкус.

Пуешкият черен дроб е супер мезе за всяка вечеря.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: