gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Мезета»Задушен свински език с чуден сос

Задушен свински език с чуден сос

Задушен свински език с чуден сос
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 5
01/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене80 мин.
Общо90 мин.
Порции3
"Класика - свински език в апетитен сос, ще опитате ли?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме си свинския език и го поставяме в тенджера с малко сол да ври. Това може да се направи и в тенджера под налягане, за да си съкратим времето.

След като е готов, нарязваме на филийки и поръсваме със сол, черен пипер и червен пипер.

В тиган си изсипваме олиото и изчакваме да се загрее. Нарязваме си лука, чушката и магданоза на ситно.

Запържваме си лука и чушките в олиото и към тях прибавяме брашното и него запържваме.

Добавяме доматите консерва и поръсваме с червения пипер

Наливаме виното, прибавяме дафиновия лист и оставяме да се вари доматеният сос. Накрая си прибавяме и чесъна и веднага сваляме от огъня.

Поднасяме като в чинията нареждаме кръгчетата език, а по средата изсипваме соса.

Отгоре поръсваме задушения свински език с чуден сос с магданоза .

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: