Брускети с рикота и ягоди
Bruskete sa rikotom i jagodamaRicotta and Strawberry Bruschettas
gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Брускети»Брускети с рикота и ягоди

Брускети с рикота и ягоди

Sandra PalikarovSandra Palikarov
Новак
8783k22k
Брускети с рикота и ягоди
Снимка: Gordana Danilov
1 / 2
04/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
"Насладете се на брускети с летен аромат и екзотичен вкус. Поглезете сетивата си!"

Необходими Продукти

  • багети - 1 бр. голяма
  • рикота - 1 и 1/2 ч.ч.
  • рукола - 2 ч.ч.
  • ягоди - 3 - 4 ч.ч., нарязани
  • нар - 1/3 ч.ч.
  • морска сол - едра
  • балсамов оцет - според на нуждите
  • лимонов сок - според нуждите
  • захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд изсипете балсамовия оцет, захарта и лимоновия сок в. Загрейте до кипване и намалете до половината количество на умерен огън. Прехвърлете в стъклен буркан и оставете да се охлади.

Междувременно нарежете багетата на филийки и ги изпечете на грил-скара за няколко минути, до златисто кафяво.

Нанесете слой рикота сирене, рукола и нарязаните ягоди върху всяка брускета.

Изсипете редуцирания балсамов оцет и поръсете с едра морска сол.

Сервирайте веднага Брускетите с рикота и ягоди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: