Пържени банани за готвене
Plantain (banana za kuvanje)
gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пържени банани за готвене

Пържени банани за готвене

LenkaLenka
Мастър Шеф
545492k875
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Пържени банани за готвене
Снимка: Lenka
1 / 2
05/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Добавете нещо ново в менюто си - ето ви едно предложение"

Необходими Продукти

  • банани - 2 бр. за готвене
  • джинджифил - 1 ч.л., на прах
  • лук - 1/2 ч.л., прах
  • жълта захар - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • чили на прах - 1 ч.л.
  • растително масло - 100 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тези банани се използват, когато са узрели и имат черни петна, а най-добри са, когато са напълно черни.

Обикновено ще ги закупувате зелени в магазина, така че им трябват няколко седмици, за да станат черни на проветриво място.

Затова се въоръжете с търпение. Колкото по-черни са, толкова по-сладки са.

Обелете бананите, нарежете ги на пръстени и ги сложете в по-дълбок съд.

Поръсете върху бананите сол, джинджифил на прах, лук на прах, жълта захар, сол, чили на прах и разбъркайте всичко.

В малка тенджера сложете цялото растително масло и изчакайте маслото да се загрее.

В загрятото масло поставяйте един по един нарязаните банани и ги

изпържете от двете страни.

Извадете върху кухнеска хартия, за да се отцедят излишната мазнина пържените банани за готвене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: