gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Патешко месо»Печена Патица»Пълнена патица с ориз и дреболии

Пълнена патица с ориз и дреболии

НикиНики
Мастър Шеф
7646k3k4k3
Пълнена патица с ориз и дреболии
Снимка: Ники
1 / 3
08/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
110 мин.
Общо
140 мин.
Порции
1
"Цяла патица сме напълнили тук, за да могат всички у дома да си хапнат"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо почистете патицата, отделете дреболийките и ги нарежете на ситно.

Загрейте олио в тиган и запържете патешките дреболии заедно с наситнения лук. Малко след това добавете настъргания морков и нарязаните гъби, поръсете с червения пипер и посолете.

Гответе до омекване на гъбите и сипете ориза. Продължете задушаването докато зрънцата станат прозрачни. Свалете от огъня и поръсете с наситнения магданоз.

Напълнете патицата с тази плънка и внимателно я зашийте.

Направете кашичка от малко зехтин и червен пипер, намажете патицата и върху нея подредете резени лимон.

Покрийте тавата с фолио и включете фурната на 180 градуса.

Печете патицата около 100-тина минути, след което махнете фолиото и допечете до получаване на приятен загар.

Пълнената патица с ориз и дреболии е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: