Агнешки дроб пане
Pohovana jagnjeća džigerica

Агнешки дроб пане

Виктория ГеоргиеваВиктория Георгиева
Мастър Шеф
3212k7409311
Агнешки дроб пане
Снимка: Виктория Георгиева
1 / 3
08/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции3
"Поднесете агнешкия дроб пане с пюре от грах, за да опитате тази чудесна комбинация от вкусове"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно обелете ципата на агнешкия дроб. Поръсете го със содата и оставете да престои 30-тина минути.

Междувременно подгответе 3 по-дълбоки чинии. В едната чукнете яйцето, сипете сока от половината лимон и поръсете със солта, мащерката и черния пипер. В другата сипете брашното, а в последната чиния - галетата.

Измийте черния дроб и го подсушете старателно, след което го нарежете на парчета.

Всяко парченце дроб оваляйте - първо в брашното, след това в яйцето и накрая в галетата.

Нареждайте панираните парчета на дъска.

Загрейте олио и изпържете дроба. Отцедете върху кухненска хартия и сервирайте биреното мезе с гарнитура по избор.

В случая гарнитурата е пюре от грах. Сипете граха от буркан в тенджерка, като налеете и сока. Сипете прясното мляко и варете 10-тина минути. Прибавете скилидка чесън.

Готовия грах отцедете и смесете с майонезата и маслото. Пасирайте и гарнирайте дроба.

Агнешкият дроб пане е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: