Пилешки бройлери в буркани
Pileći brojleri u teglama
gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Пилешки бройлери в буркани

Пилешки бройлери в буркани

ГеновеваГеновева
Готвач
1389311k7542
Пилешки бройлери в буркани
Снимка: Геновева
1 / 3
08/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
270 мин.
Порции
3
"Съхранявайте тези пилешки бройлери на прохладно място и консумирайте през зимата директно или приготвени на манджичка"

Необходими Продукти

  • пиле - 2.5 кг бройлер
  • дафинов лист
  • олио
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте бройлера и го нарежете на порции. Овкусете месото с черен пипер и намажете с олио.

Прехвърлете пилешкото в тава и сложете да се пече в загрята на 180 градуса до готовност.

Когато се запече от едната страна, обърнете да се запече и от другата.

Готовото печено пилешко месо извадете и наредете в напълно сухи буркани, на дъното на които сте сложили дафинов лист.

Ако по време на печенето се е отделил сос, също може да го сипете в бурканите - така той ще се желира и месото ще е още по-вкусно.

Запечатайте бурканите и ги варете в продължение на 3 часа.

Съхранявайте на прохладно място и консумирайте през зимата - директно или приготвено на манджичка.

Пилешките бройлери в буркани са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: