Печени свински ребърца в гювеч
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ребърца»Печени свински ребърца в гювеч

Печени свински ребърца в гювеч

Печени свински ребърца в гювеч
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
06/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене200 мин.
Общо210 мин.
Порции3
"В глинения гювеч ребърцата ще станат още по-ароматни и вкусни"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и обелете моркова, картофите и лука, накълцайте ги на ситно. Сипете ги в гювеча, добавете и чери доматите. Сложете начупения бульон и зехтина. Разбъркайте.

Свинските ребра измийте и нарежете на парчета. Намажете със сос барбекю. Сложете ги върху зеленчуците, сипете виното и затворете капака.

Печете свинското със зеленчуци за 20 минути на 250 градуса, слагайки глинения гювеч първоначално в студена фурна.

След това намалете температурата на 170 градуса и печете ребрата още 3 часа. Може да отворите капака, за да се запекат добре.

Сервирайте печените свински ребърца в гювеч топли.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: