Пастърма от овнешко месо
Sušeno ovčije meso

Пастърма от овнешко месо

Пастърма от овнешко месо
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
07/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Пожелаваме на всички много вечери, в които мезенцето на масата да бъде домашна овнешка пастърмичка"

Необходими Продукти

  • овнешко месо - 2 килограма
  • морска сол - 2 килограма
  • червен пипер - 3 с.л.
  • черен пипер - по желание
  • чубрица - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете овнешкото месо от различни ципички и жилички. В подходящ съд сипете от морската сол и сложете отгоре месото.

С останалата сол покрийте овнешкото и сложете капак на съда.

Приберете в хладилник да престои така за две денонощия.

Извадете месото и го измийте много добре. Махнете солта от съда и налейте вода. Сложете месото вътре и върнете в хладилника за още 1 ден.

След това го извадете и старателно го подсушете с кухненска хартия.

Смесете чубрицата с червения пипер (черен пипер по желание) и оваляйте месото от всички страни.

Необходимо е пастърмата да се покрие от всички страни.

Закачете парчето месо на прохладно място и след 10-тина дни пастърмата е готова за консумация.

Пастърмата от овнешко месо е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: