Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Консервирана царевица за зимата

Консервирана царевица за зимата

НалиНали
Новак
175826678
Консервирана царевица за зимата4 / 4
07/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
300 мин.
Порции
10
"Вече няма да е нужно да си купувате царевица в консерва от магазина, защото ще си я приготвяте и сами у дома"

Необходими Продукти

  • за бурканите
  • сол - 4 с. лъжици
  • вода - около 3 литра
  • за варене
  • захар - 5 с.л.
  • сладка царевица - 30 кочана
  • вода - 5 литра
  • сол - 5 с. лъжици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте царевицата и я почистете много добре. В голяма тава сложете кочаните, като държите края им нагоре и с помощта на нож започнете да ги стържете надолу - в крайна сметка зърната трябва да паднат в тавата.

В казан или подходяща голяма тенджера сипете зърната царевица и долейте вода. Прибавете солта и захарта и сложете на котлона да се варят.

След като царевицата се вари около час, свалете от огъня и отцедете водата.

Напълнете зърната в средни буркани, като оставите един свободен пръст отгоре.

В голяма тенджера направете солената вода и сипете вътре в бурканите. Запечатайте ги добре и варете на умерен огън около 90 минути.

Важно е да не пълните догоре бурканите, тъй като царевицата ще набъбне с времето и има реална опасност капачките да гръмнат.

Консервираната царевица за зимата е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: