Круши в червено вино

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Круши в червено вино2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8 бр.

Необходими Продукти

  • круши - 8 бр. зрели, но твърди
  • червено вино - 1/2 бутилка
  • вода - 1/2 л.
  • канела - 1 пръчка
  • пудра захар - 100 - 150 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща тенджера слагате виното, водата, канелата и пудрата захар и варите докато получите сироп.

Изчиствате крушите, с остър нож отстранявате средата, но без да разрязвате крушата на парчета обелвате ги и оставяте само дръжките.

Поставяте ги изправени в сиропа и варите докато те получат красив винено червен цвят и поомекнат.

Изваждате ги и ги поставяте в подходящ за сервиране съд, поливате със сиропа и ги оставяте да се охладят.

Могат да се поднесат с крем или сладолед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка: