Постен чомлек

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Постен чомлек1 / 2
15/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • моркови - 500 г
  • лук - 500 малки глави
  • домати - 3 бр. + 1 ч.л. пюре
  • целина - 1 резен
  • чесън - 1 глава
  • сини сливи - 5 бр. сушени
  • червено вино - 50 мл
  • зехтин - 50 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • бульон - 1 кубче
  • чубрица
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В загретия зехтин сложете лукчетата, скилидките чесън, нарязаните целина и моркови. Добавете червения пипер и разбъркайте. Сложете разполовените на две сливи и червеното вино. Разбърквайте докато виното се изпари.

Добавете обелените и нарязани на кубчета домати, дафиновия лист, натрошеното кубче бульон със зеленчуци и залейте с около 200 мл гореща вода.

Подправете с черен пипер на вкус и всичко се изсипва в глинен съд, който се затваря с капак. Сложете да се запече за около 50 минути в загрята на 180 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: