Понички с царевично брашно и тиква
Uštipci sa kukuruznim brašnom i bundevom
Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Понички»Понички с царевично брашно и тиква

Понички с царевично брашно и тиква

LenkaLenka
Мастър Шеф
545722k408
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Понички с царевично брашно и тиква
Снимка: Lenka
1 / 3
09/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"След тиквеника, тиквената торта, тиквената супа има рецепта за понички с тиква, която ще ви стане любима"

Необходими Продукти

  • тиква - 1.5 ч.ч. настъргана
  • яйца - 1 бр.
  • царевично брашно - 3 с.л.
  • сол - според нуждите
  • черен пипер - според нуждите
  • зехтин - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Можете да си купите настъргана или цяла тиква.

Обелите и я настържете. Поставете настърганата тиква в купа и я поръсете с три супени лъжици царевично брашно.

В отделна купа разбийте яйцето и комбинирайте с тиквата и брашното.

Подправете сместа със сол и черен пипер.

Оставете да престои 10 минути, за да пусне тиквата соковете си и всичко да се смеси добре.

Загрейте олиото в тиган и с лъжица оформете понички в горещото олио.

Пържете от двете страни до златисто кафяво.

Извадете на хартиена кърпа, за да се отцедят от излишното олио поничките с царевично брашно и тиква.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: