Различна мусака с пуешко
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пуешко месо»Мусака»Различна мусака с пуешко

Различна мусака с пуешко

Annie StoitzevAnnie Stoitzev
Новак
5282k414
Различна мусака с пуешко
Снимка: Lenka
1 / 2
09/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции6
"Обичайна или необичайна, обичаме я, а щом я опитате и вие ще се присъдените към нашия клуб."

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с подготовката на зеленчуците. Почистете картофа, нарежете го на тънки шайби и накиснете във вода, докато подготвяте останалите зеленчуци.

Патладжана може да обелите или не, ваш избор. Нарежете по дължина и посипете със сол.

Ако нямате печени чушки във фризера, изпечете и обелете чушките.

Нарежете на ситно лука и запържете в зехтина, след това прибавете каймата, подправете със сол и черен пипе.

В кръгла дълбока тавичка намажете дъното с масло, след което наредете слой картофи, посолете, сложете от месото, отгоре патладжана, отново малко кайма, наредете червените чушки, отново месо, а за край подредете останалите картофи. Посолете и залейте с малко зехтин.

Печете вкусната мусака на 180 °C 30 минути.

Разбийте яйцата и смесете с киселото мляко, залейте мусаката и печете още 15 минути на 220 °C.

Различната мусака с пуешка кайма сервирайте топла.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: