Моята лятна яхния в тиган
gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Моята лятна яхния в тиган

Моята лятна яхния в тиган

Моята лятна яхния в тиган
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
10/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
"Колкото повече зеленчуци включва едно ястие, толкова е по-вкусно"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата е пълна импровизация, но на вкус е уникална, точно по мой вкус и чудесна яхния за лятото.

Обелете тиквичките на ивици и нарежете на полумесеци, едри по 1 см, може и тях да срежете на две. Нарежете ситно лук, моркови и ленти от червена чушка.

В голям тиган се загрява олио, запържете лук, морков и чушка за кратко. Добавете парчета тиквичка и сипете малко вода да се задушат, като овкусите с нарязани скилидки чесън, морска сол и чубрица.

Прибавете доматено пюре, налейте топла вода да покрие продуктите и оставете зеленчуковата яхния да заври.

Сега сипете червената леща, може да замените и с елда, и варете до готовност, при нужда сипете още малко вода.

Когато е готова лещата, свалете от котлона, поръсете с магданоз. Сервирайте и се насладете на лятото!

Добър апетит с моята лятна яхния в тиган!

Това е моят здравословен начин за готвене, просто вместо ориз, добавете червена леща или елда. Сварява се за 15 минути, бързо и вкусно!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: