Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Пирожки»Пирожки с кайма и ориз

Пирожки с кайма и ориз

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Пирожки с кайма и ориз
Снимка: Ники
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Тези пирожки са един страхотен вариант, който да си хапвате дори и по път за работа"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • мая - 11 г суха
  • захар - 1 и 1/2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • краве масло - 3 с.л.
  • жълтъци - 1 бр.
  • Плънка
  • ориз - 2 с.л.
  • кайма - 200 г
  • копър
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното пресяваме, маята оставяме да шупне с малко мляко. От изброените продукти си омесваме меко тесто за пирожки.

Оставяме го за 1 час да втаса. Ориза си сваряваме предварително, омесваме го с каймата, нарязаните на ситно копър и магданоз и овкусяваме със сол и черен пипер.

Втасалото тесто разделяме на осем части, разточваме всяка една част с дървена точилка, поставяме част от плънката и подреждаме пирожките с кайма в тавата.

Оставяме вкусните пирожки да втасат и мажем с жълтък.

Печем пирожките с кайма и ориз на 200 градуса за 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: