Салата с кейл и нахут

Салата с кейл и нахут
Снимка: Йорданка Ковачева
1 / 5
10/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне8 мин.
Общо8 мин.
Порции2
"Уверяваме ви, че след тази салата с нахут няма да имате нужда от основно ястие"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и отцедете добре листата на къдравото зеле.

Накъсайте на малки парченца и отстранете твърдите жилички.

Сложете в купа кейла със една-две лъжици майонеза, половината сок от лимона, лъжица зехтин и сол.

Започнете да разбърквате леко листата в продължение на минута-две. Така те стават брилянтни, нежни и крехки, омекотяват се и изгубват своята жилавост.

Към така подготвения кейл добавете бадемите, нахута и нарязана на парченца папая - тя е идеална за тази салата с нахут, защото допринася много фина и лека сладост.

Доовкусете витаминозната салата с останалият сок от лимон и по желание фино настъргана кора от цитруса, останалата майонеза и зехтин и още сол, ако е необходимо.

Разбъркайте, поръсете със сусама и поднесете вкусната, полезна и свежа салата с кейл и нахут.

Добър апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: