Кисели краставички с вряла вода без варене
gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Кисели краставички с вряла вода без варене

Кисели краставички с вряла вода без варене

Кисели краставички с вряла вода без варене
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
15/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене1 мин.
Общо16 мин.
Порции1
"Друго си е да знаете, че в килера ви винаги има кисели краставички, които може да използвате като мезе или като съставка за различни кулинарни рецепти"

Необходими Продукти

  • аспирин - 2 таблетки
  • корнишони - за 1 буркан
  • лук - 1/4 глава
  • синап - 1 щипка
  • черен пипер - 8 зърна
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • оцет - 5 с.л.
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете краставичките и ги наредете плътно една до други в стъклени бурканчета.

Сложете във всеки буркан сол, захар, черен пипер, оцет, няколко полумесеца лук и малко копър.

Добавете накрая аспирина и ги залейте с гореща вода.

Запечатайте ги и ги обърнете с капачките надолу.

Обръщайте бурканите с краставички периодично през първите два дни.

Киселите краставички с вряла вода без варене са много вкусни.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: