Обикновен хляб с маслини
Običan hleb sa maslinama
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Обикновен хляб с маслини

Обикновен хляб с маслини

МимиМими
Новак
13532358
Обикновен хляб с маслини
Снимка: Мими
1 / 2
12/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Едно е сигурно - домашният хляб никога не се изхвърля, защото се изяжда още в деня, в който се приготви"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се поставя в купичка и се залива с част от водата, която трябва да е леко затоплена, може да добавите и щипка захар към маята.

Брашното се смесва със солта и ригана.

Маслините се нарязват и добавят към брашното.

След като маята е шупнала, се добавя към брашното и се долива останалата част от водата.

Разбърква се добре до получаване на меко тесто.

Оформя се като кръгъл хляб и се слага в тавичка, постлана с хартия за печене.

Покрива се с кърпа и се оставя да втаса около 1/2 час.

Печете обикновен хляб с маслини в предварително загрята фурна на 220 градуса за около 1/2 час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: