Гъбено ризото с тиквички
gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ризото»Гъбено ризото с тиквички

Гъбено ризото с тиквички

Ivi  VaccaIvi Vacca
Мастър Шеф
4665k1k1k
Гъбено ризото с тиквички
Снимка: Ivi Vacca
1 / 3
12/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции3
"Ето такива ястия обичаме да си похапваме - вкусни и засищащи. Насладете се на това гъбено ризото с тиквички още утре"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите, като премахнете почвата, след това ги почистете с влажна кърпа (или ги изплакнете бързо).

Нарежете ги на малки парченца и ги пригответе в керамичен тиган на силен огън със струйка масло и щипка сол. Ще отнеме около десет минути.

Измийте тиквичките, подрежете ги и ги нарежете на кръгчета или кубчета.

Запечете ги в тиган с екстра върджин зехтин и сол за няколко минути, след това изключете и оставете настрана.

Ако желаете, нарежете на ситно половината от главите зеленият лук а другите оставете цели за ефект и го запържете в голям тиган със струйка екстра върджин зехтин. Ако нямате зелен лук, ползвайте шалот или друг лук .

Добавете ориза и го препечете за няколко секунди.

Налейте горещия бульон и добавете около половината от гъбите и тиквичките.

Продължете да готвите ризотото, като разбърквате често и наливате още бульон, когато е необходимо.

След 10-15 минути се добавят останалите тиквички и гъби, разтворен в малко бульон.

След като оризът е сварен, ще отнеме още 5-10 минути, в зависимост от качеството.

Накрая изключете котлона и добавете майорана и малко (около 1 ч.л.) масло към зеленчуковото ризото.

Разбъркайте, оставете го да си почине една или две минути, след което разпределете ризотото върху чиниите.

Вашето гъбено ризото с тиквички е готово, вкусно и ароматно.

По желание поръсете с настърган пармезан при поднасяне.

Насладете се на гъбено ризото с тиквички!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: