Галет с горски плодове
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Тестени десерти»Пай»Галет с горски плодове

Галет с горски плодове

НикиНики
Иноватор
5014k2k6882
Галет с горски плодове
Снимка: Ники
1 / 3
12/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне50 мин.
Готвене50 мин.
Общо100 мин.
Порции1
"По желание за още сладост полейте този галет с топинг и му се насладете"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този сладък пай брашното смесваме със солта и захар 2 с.л.

Маслото поставяме във фризера, преди да го използваме, настъргваме го на едро ренде и добавяме към брашното.

Омесваме продуктите до получаване на едри трохи.

Добавяме жълтъка, водата омесваме с ръце и прибираме в хладилника за един час.

Стегналото тесто разточваме и поставяме във формата за пай за върху хартия за печене, като краищата са извън формата.

Поставаме горските плодове, поръсваме ги със захар и прегъваме краищата.

Печем сладкия галет в предваритилно загрята фурна на 180°C за 50 минути.

По-желание след като изпечем галет с горски плодове, може да полеем с топинг.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: