gotvach.bg»Рецепти»Баница»Хрупкава баничка със сирене и яйца

Хрупкава баничка със сирене и яйца

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k16k3k11k20
Хрупкава баничка със сирене и яйца
Снимка: Мария Симова
1 / 4
16/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции20
"Всичко друго бихме отказали, но хрупкава баничка със сирене - никога!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете фурната да нагрява на 180 °C. В правоъгълна тава, постелете хартия за печене и намажете с 1 с.л. олио.

В купа разбийте яйцата с вилица и добавете настърганото сирене, киселото мляко, олиото и содата, разбъркайте до еднородна смес.

Вземете един лист от корите и намажете с лъжица от сместа, поставете втори лист върху него и отново намажете, поставете трети и четвърти, като процедирате по същия начин.

Навийте така подредените листа на руло и ги поставете по дължина в тавата.

По същия начин процедирате с останалите листа по 4 в руло и ги подредете в тавата.

Готовите рула нарежете на 4-5 места и намажете с разбитото яйце смесено с киселото мляко.

Разпределете нарязаното на кубчета масло върху баницата със сирене и поставете тавата в нагрятата фурна. Печете за около 40 минути на средно ниво на фурната.

След като извадите бабината баница, тя е чудесно хрупкава.

Но, ако искате да е мека – увийте хрупкава баничка със сирене и яйца с кърпа, докато се поохлади.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: