Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Печена скумрия на скара с лимонов сок

Печена скумрия на скара с лимонов сок

Печена скумрия на скара с лимонов сок
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
16/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Няма да ви лъжем - ако е риба, да е скумрия и то приготвена на скара с много, много лимони"

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • лимонов сок
  • олио
  • гарнитура
  • пържени картофи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Риба скумрия се почиства от главата и перките, срязва се на две половини.

Измива се добре на течаща вода и оставяме да се отцеди.

Поръсвате със морска сол, черен пипер и малко олио.

Загрява се скара, намазана също с малко олио и печем от двете страни до хрупкава коричка.

Сервирайте скумрията на скара с пържени картофи, резен лимон и студена бира.

Лято е, добър апетит с тази печена скумрия на скара!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: