Сръбска пача със свински крачета
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пача»Сръбска пача със свински крачета

Сръбска пача със свински крачета

Annie StoitzevAnnie Stoitzev
Новак
5372k420
Сръбска пача със свински крачета
Снимка: Danijela Žikić
1 / 4
20/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне45 мин.
Готвене180 мин.
Общо225 мин.
Порции15
"Ако все още не сте разбрали, пачата е една от най-добрите храни за вашата красива кожа"

Необходими Продукти

  • свински крачета - 2 бр.
  • свински уши - 1 бр.
  • телешки крачета - 1/2 бр.
  • вода - 5 л
  • черен пипер - 10 зърна
  • дафинов лист - 4 бр.
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Краката и ушите измийте добре няколко пъти с вода.

Сложете ги в тенджера под налягане, налейте вода, прибавете черния пипер и дафиновия лист.

Гответе ги около 3 часа на средна температура.

След 3 часа свалете тенджерата от огъня. Отворете я, извадете и почистете краката от костите.

Върнете месото в бульона, в която се е варило, прибавете сол и разбъркайте.

Налейте домашната топла пача в тава. Охладете на стайна температура, след това прехвърлете в хладилник.

Нарежете на кубчета студената пача.

Поръсете с червен пипер и сервирайте сръбската пача със свински крачета.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: