gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Бистра диетична пилешка супа

Бистра диетична пилешка супа

ЗорицаЗорица
Гуру
1k9k4k7k6
Бистра диетична пилешка супа
Снимка: Зорица
1 / 10
21/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Винаги избираме да хапнем пилешка супичка пред каквито и да е други вкусотии навсякъде"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр., охладени
  • бахар - 5 - 6 зърна
  • черен пипер - 10 бр. на зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • лук - 1 глава кромид
  • чесън - 2 скилидки
  • печурки - 3 - 4 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • люти чушки - 1 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • лимони - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се измиват и нарязват на половинки. Прехвърлят се в тенджера и се заливат със студена вода. Към тях се добавят дафиновите листа, бахара, черния пипер, щипка сол и тенджерата се слага на умерен котлон.

Щом водата заври, периодично се отпенва. Щом пилешките бутчета се сварят, се изваждат, за да се охладят и обезкостят, като кожата се изхвърля, тъй като е по-мазна.

Бульонът се прецежда и се връща на котлона да заври. Добавят се в бульона ситно нарязаните чесън, лук, морков, нарязаните на филийки печурки, изчистеното от семето и накълцано на ситно люто чушле.

След като зеленчуците заврат, към тях се добавя обезкостеното пилешко месо и бистрата пилешка супа се оставя а поври на слаб котлон още десетина минути.

Преди сервиране се подправя с черен пипер и малко сол на вкус, поднася се с лимон и поръсена със ситно скълцан магданоз.

Добър апетит с тази вкусна бистра диетична пилешка супа!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: