Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печена тиква по сръбски

Печена тиква по сръбски

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451072k970
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Печена тиква по сръбски
Снимка: Lenka
1 / 3
22/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Възползвайте се от сезона на тиквата по най-добрия начин"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 бр.
  • сол - 2 с.л.
  • зехтин - 40 мл
  • риган - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете на филийки тиквата.

Намажете тава с половината количество зехтин, наредете тиквата и залейте с останалия зехтин.

Поръсете с ригана и солта.

Печете тиквата на 180 градуса 20 минути.

Печената тиква на фурна е готова!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: