Шишчета от глиган
Ražnjići od divljeg vepra

Шишчета от глиган

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k3215k
Шишчета от глиган1 / 2
23/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4-6
"За такива вкусни шишчета от глиган сме готови да метнем пушка на рамо и да станем ловци"

Необходими Продукти

  • месо от глиган - 1 кг
  • домати - 4 бр.
  • чушки - 4 - 5 бр. червени, зелени
  • лук - 6 глави
  • за маринатата
  • лук - 2 глави
  • олио - 1 в.ч.
  • олио - 5 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • универсална подправка - 2 - 3 с.л. за барбекю
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото от глиган се нарязва на едри парчета като за шиш и се поставя в подходящ дълбок съд.

Продуктите за маринатата се смесват, добавят се 2 ситно нарязани глави лук. Месото се маринова в продължение поне на 12 часа, най-добре 24 часа.

Чушките, лукът и доматите се нарязват на парчета, подходящи за нанизване на шиш. Нанизват се шишове, като се редуват парче месо, домат, лук, месо, чушка и т.н. до изчерпване на продуктите.

Така приготвените шишове от глиганско месо се пекат на предварително загрята скара от всички страни до готовност. Поднасят се с гарнитура по избор, но задължително с червено вино!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: