Хумус с манатарки
Humus sa vrganjima
gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Хумус»Хумус с манатарки

Хумус с манатарки

Sandra PalikarovSandra Palikarov
Новак
7453k2912
Хумус с манатарки
Снимка: Lenka
1 / 2
30/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции4
"Изсушените манатарки придават специален аромат на хумуса от нахут - не забравяйте да го опитате."

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете нахута в купа във вода да престои една нощ.

На следващия ден прецедете нахута и го сложете да се свари, но внимавайте да не го преварите, ще отнеме почти час.

Ако ви е по-лесно, купете нахут консерва.

Сложете сварения нахут в блендер. Обелете чесъна, след което го добавете към блендера.

Изцедете лимона и изсипете лимоновия сок в блендера.

Нарежете лука и го сложете в блендера. Налейте зехтин.

Добавете хималайската сол, черния пипер и тахана.

Смесете всичко добре в любимия хумус, след това добавете сушените манатарки и отново разбъркайте добре.

Поднесете хумуса с манатарки с хлебчета или със зеленчукови пръчици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: