gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Добруджанска разядка

Добруджанска разядка

ЗорицаЗорица
Гуру
1k9k4k6k6
Добруджанска разядка
Снимка: Зорица
1 / 14
29/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
6
"Страхотна Добруджанска разядка, с която апетитът ви мигновено ще се появи"

Необходими Продукти

  • домати - 3 бр. дребни
  • краставица - 1 бр. по - едра
  • маслини - за украса
  • за плънката
  • извара - 400 г
  • зехтин - 1 - 2 с.л.
  • кисело мляко - 2 - 3 с.л. с връх
  • магданоз - 5 - 6 стръка пресен
  • копър - 6 стръка пресен
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • чили - люто едро смляно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесва изварата, киселото мляко и зехтина.

Добавя се сол и черен пипер на вкус и ситно нарязаните пресни копър, магданоз и скилидки чесън.

Плънката се разбърква хубаво и се оставя в хладилник, за да се овкуси и охлади.

Краставицата се обелва и нарязва на няколко парчета, които се издълбават с помощта на лъжичка.

Изрязват се капачетата на доматите и също се издълбава сърцевината им.

Така издълбаните зеленчуци се пълнят с помощта на лъжичка или пош с приготвената млечна разядка.

Пълнените домати се подреждат красиви с пълнените краставици и се поднасят гарнирани с маслини и клончета магданоз и копър.

Добър апетит с любимата добруджанска разядка!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: