Традиционно пилешко ризото
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Ризото»Традиционно пилешко ризото

Традиционно пилешко ризото

Традиционно пилешко ризото
Снимка: Йорданка Ковачева
1 / 5
28/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
"Не пестете пармезана за това толкова вкусно пилешко ризото"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете в загретия зехтина наситнените лук и чесън.

След 4-5 минути задушаване добавете късчетата пилешко и изчакайте да се позапържи.

Сипете ориза арборио и бъркайте в продължение на 2 минути. Налейте бялото вино и гответе до изпаряването му.

В този момент започнете да добавяте от топлия бульон, като наливате по 2 черпака. Бъркайте до тяхното абсробиране и овкусете със сол.

Продължете да добавяте по 2 черпака бульон и така докато се усвои напълно. По този начин ризотото ще придобие желаната консистенция.

Оризът не бива да е прекалено меко, така че от време на време пробвайте зрънцата.

Обикновено са необходими 15 минути. След това свалете от огъня и оставете да почине още малко.

Добавете част от пармезана и маслото, разбъркайте и сервирайте.

Поръсете с още пармезан и малко черен пипер - най-добре да е току що смлян.

Традиционното пилешко ризото е много вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: