Ориз в уок с моркови и кисели краставички
Pirinač u voku sa šargarepom i kiselim krastavčićimaRice with Carrots and Pickles in a Wok Pan
gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пържен Ориз»Ориз в уок с моркови и кисели краставички

Ориз в уок с моркови и кисели краставички

Ориз в уок с моркови и кисели краставички
Снимка: Румяна Салалийска
1 / 3
30/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Като основно или като гарнитура - няма значение! Този ориз със зеленчуци винаги е вкусен"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза и след това го сварете в зеленчуковия бульон и бялото вино.

Разбъркайте сварените ориз и го охладете леко.

Междувременно загрейте в уок зехтина и сипете разбитото яйце.

Бъркайте, за да стане на парцали и прибавете предварително нарязаните краставички и моркови. Посолете и поръсете с половин лъжичка червен пипер.

Накрая добавете ориза и го запържете за 4-5 минути, като бъркате непрекъснато.

Поднесете пържения ориз топъл, като основно или гарнитура към ястие по избор.

Оризът в уок с моркови и кисели краставички е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: