Облечени пъдпъдъчи яйца
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Облечени пъдпъдъчи яйца

Облечени пъдпъдъчи яйца

Облечени пъдпъдъчи яйца
Снимка: Йорданка Ковачева
1 / 5
29/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции18
"Запознайте се с многото ползи на пъдпъдъците яйца и така ще започнете да приготвяте тази рецепта значително по-често"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и го сложете в една голяма купа заедно с каймата.

Чукнете вътре яйцето и добавете подправките.

Омесете хубаво каймата и я оставете в хладилник за няколко часа.

За приготвянето на соса смелете обелените домати заедно с чесъна.

Добавете ги в тиган със сгорещена мазнина, овкусете ги със сол и захар и ги гответе за около 40 минути на средна степен.

Сварете пъдпъдъчите яйца за няколко минути.

Охладете ги и ги обелете.

Вземете малко парче от замесената кайма и го сплескайте. Сложете в средата едно варено яйчице, затворете го хубаво с каймата и го оформете на топченце .

Направете това и с останалите яйца и сложете тези вкусни малки кюфтенца да се пържат в тиган със сгорещена мазнина - извадете ги върху кухненска хартия.

Облечените пъдпъдъчи яйца са много вкусни.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: