Оригинални турски Базлами
Originalne turske Bazlame
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Оригинални турски Базлами

Оригинални турски Базлами

Кристина БоневаКристина Бонева
Новак
2199172128
Оригинални турски Базлами
Снимка: Кристина Бонева
1 / 4
04/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне80 мин.
Готвене15 мин.
Общо95 мин.
Порции5
"Супичката на обяд ще стане още по-вкусна с тези топлички и толкова ароматни турски Базлами"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете водата с маята, 1 с.л. брашно и захарта. Разбъркайте и покрийте с фолио за 15 мин.

Добавете солта, олиото и киселото мляко. Малко по малко добавете предварително пресятото брашно. Замесете меко тесто, което да не лепне.

Време е да приготвите чесновото масло. Пасирайте чесъна и го смесете с мекото масло, посолете на вкус. Захванете се с оформянето на базламите.

След като сте оставили тестото за час да втаса, го разделете на топки, които трябва да разточите на кори с дебелина 2 см.

Оставете за десет минути и изпечете на сух тиган от двете страни. Ще видите как питките се надуват при печене.

Когато са готови, намажете пърленките с масло и се насладете.

Може да си хапнете от тези оригинални турски Базлами за обяд или вечеря.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: