gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Агнешка Супа»Гъста агнешка чорба със спанак

Гъста агнешка чорба със спанак

Гъста агнешка чорба със спанак
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
29/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне7 мин.
Готвене60 мин.
Общо67 мин.
Порции4
"Гъста агнешка чорба със спанак, която може да приготвите на Гергьовден"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете за 30 минути агнешкия джолан в тенджера под налягане.

Щом се охлади го накъсайте на малки парченца.

В друга тенджера задушете в 3 лъжици сгорещено олио наситнените спанак, лук и морков. Прецедете бульона от варенето и го добавете към зеленчуците.

Разбъркайте и прибавете месото, измития ориз и посочените подправки.

Варете агнешката супа до пълна готовност на ориза.

В дълбока купичка разбийте заедно продуктите за застройката - брашно, мляко и жълтък.

Сипете един черпак от супата и разбъркайте, добавете втори и щом сместа се темперира я сипете в тенджерата със супата.

Върнете отново на огъня и когато заври, свалете и разпределете в купички.

Гъстата агнешка чорба със спанак е готова.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: