Лимонови напукани сладки

Лимонови напукани сладки

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
4554k3k1k5
Лимонови напукани сладки
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
29/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции30
"Не се притеснявайте за тези сладки, няма никаква вероятност да се развалят, защото се изяждат буквално за минути след направата им"

Необходими Продукти

  • брашно - 280 - 300 грама
  • олио - 100 мл
  • яйца - 1 броя
  • захар - 100 грама
  • лимони - 1/2 бр. (кора и сок)
  • бакпулвер - 1 броя
  • сладкарска боя - жълта
  • пудра захар - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцето заедно със захарта.

Добавете към гладката смес кората и сока от 1/2 лимон, както и олиото. Добавете боята и на части сипвайте от пресятото брашно, като в началото бъркате с лъжица.

Когато бъркането стане много трудно, започнете да месите. Накрая трябва да получите меко тесто, което не бива да лепне по ръцете.

Сложете хартия за печене в тавата и загрейте фурната на 180 градуса.

Късайте парченца тесто с големината на орех. Внимателно оформете на топче и оваляйте в пудра захар.

Наредете сладките в тавата и ги печете за 10-тина минути.

Охладете напуканите сладки и поднесете в компанията на любима напитка.

Лимоновите напукани сладки са готови.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: