gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Лимецови кифли с пуешки кренвирши

Лимецови кифли с пуешки кренвирши

Мария БожиловаМария Божилова
Иноватор
3952k1k4445
Лимецови кифли с пуешки кренвирши
Снимка: Мария Божилова
1 / 5
29/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне80 мин.
Готвене20 мин.
Общо100 мин.
Порции12

Необходими Продукти

  • лимецово брашно - 500 г
  • суха мая - 7 г
  • козе кисело мляко - 200 мл
  • олио - 100 мл
  • яйце - 1 бр. + 1 бр. за намазване
  • кафява мокра захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • кренвирши - 12 бр. пуешки мини
  • козе прясно мляко - 3 с.л.
  • подправка - за бифтеки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото мляко се оставя на стайна температура за 20 мин, след което в него се разтваря сухата мая, захарта и шипка сол.

Разбърква се много добре и се оставя маята да шупне.

Лимецовото брашно се пресява в купа, в която ще се меси тестото.

Прибавя се солта и се разбърква много добре.

В средата се прави кладенче.

Яйцето се разбърква с олиото много добре и се изсипва в кладенчето на брашното.

Прибавя се шупналата мая.

Замесва се меко тесто за кифлички, което се оставя да втаса за 60 мин.

След като тестото втаса, се разделя на две части.

Всяка част се разточва на тънка квадратна кора и се поръсва с подправката за бифтеки.

Всяка кора се разрязва на 6 правоъгълни парчета, като в средата на всяко парче се правят разрези, които не трябва да стигат до края на парчето.

Във всяко парче се слага кренвирш и се навива на руло.

Навитите кренвиршки се нареждат в тава върху хартия за печене, като мазнина не се прибавя.

Солените кифлички се намазват с разбъркано яйце с прясното мляко.

Печете лимецови кифли с пуешки кренвирши 20 мин в предварително загрята фурна на 180°C.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: