Задушени черни миди в масло и лимон
gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Задушени черни миди в масло и лимон

Задушени черни миди в масло и лимон

Задушени черни миди в масло и лимон
Снимка: Йорданка Ковачева
1 / 5
29/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене5 мин.
Общо15 мин.
Порции2
"Миди, бяло вино, пясък и море - всичко, за което си мечтаем всеки ден"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете мидите от мустачки (водорасли) и твърди образувания по черупката.

Измийте добре и ако има счупени ги изхвърлете.

Загрейте зехтина и маслото в тенджерка и налейте бяло вино.

Сипете мидите, накълцан магданоз и поръсете със сока на лимона.

Задушете под капак за две минути, като периодично разклащате съда, за да се разпространява равномерно топлината и всички миди да се отворят.

Те ще си пуснат още течност, която е солена и тя ще се смеси със соса на дъното.

Ако течността, която отделят мидите не е много, може да долеете водичка.

Задушените миди са готови, веднага след като се отворят и продължите ли още време готвенето те може да изсъхнат. Затова, за да имате крехки задушени миди, не прекалявайте с престоя им на котлона.

Сервирайте топли и по желание поръсени с още магданоз и фино настъргана лимонова кора.

Задушените черни миди в масло и лимон са много вкусни и лесни за приготвяне!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: