Салата с риба тон, репички, рукола и валериана
gotvach.bg»Рецепти»Салати»Рибна Салата»Салата с риба тон, репички, рукола и валериана

Салата с риба тон, репички, рукола и валериана

Салата с риба тон, репички, рукола и валериана
Снимка: Йорданка Ковачева
1 / 2
29/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции2
"Нищо повече не ви трябва за вечеря освен една свежа рибна салатка"

Необходими Продукти

  • риба тон - 200 г от консерва
  • репички - 1 връзка
  • рукола - 60 г
  • валериана - 100 г
  • зелени маслини - 120 г дребни
  • балсамов оцет - 1 к.ч. или на вкус
  • зехтин - 1 к.ч. или на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете в цедка рибата тон от консерва, за да се отцеди добре от мазнината и течността.

Зелените листа от рукола и валериана измийте за кратко под течаща студена вода или потопете в купа с вода и изплакнете два три пъти. Отцедете и тях.

Репичките почистете и нарежете на четвъртинки.

В две салатиери сложете руколата, валеряната и репичките. Овкусете със салатен дресинг, приготвен от смесените зехтин, балсамов оцет и сол.

Отгоре разпределете рибата тон и маслинките.

Поднесете на момента свежата рибна салата.

Салатата с риба тон, репички, рукола и валериана си пасва много с чаша бяло вино и настроение.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: