Печен пълнен заек в гювеч

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2483k6431k1
Печен пълнен заек в гювеч
Снимка: Христинка Колева
1 / 3
04/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
"Ако ни кажете, че не обичате заешко, това значи със сигурност, че още не сте опитвали вкусното месце - няма друг вариант"

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр.
  • карантия - заешки дреболии
  • сланина - 150 г
  • краве масло - 100 г
  • ориз - 100 г
  • лук - 1 бр.
  • гъби - 250 г
  • тарус
  • бира - 250 мл
  • магданоз
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Осолете целия заек.

Задушете нарязания на дребно лук заедно с дреболиите и гъбите в тиган с малко мазнина за няколко минути.

Щом поомекнат, изсипете вътре ориза и го залейте с около 200 мл вода.

Овкусете плънката заедно с подправките без червения пипер.

Напълнете заека след това с изстиналата плънка и зашийте отвора с помощта на конец и игла.

Направете прорези на заека с остър нож и вътре сложете парчета осолена сланина.

Сложете пълнения заек в глинен гювеч, намажете го масло и червен пипер и го залейте с бирата и малко вода.

Печете го на около 250 °C в началото, а след това намалете градусите на 180 °C.

Сервирайте този печен пълнен заек в гювеч със свежа салата.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: