Френски пудинг сладкиш с ябълки
Francuski puding kolač sa jabukama
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков Сладкиш»Френски пудинг сладкиш с ябълки

Френски пудинг сладкиш с ябълки

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k16k3k13k20
Френски пудинг сладкиш с ябълки
Снимка: Мария Симова
1 / 3
02/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
"Да, може и да не сме във Франция, но поне можем да си хапнем вкусен френски ябълков сладкиш"

Необходими Продукти

  • ябълки - 800 г
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • прясно мляко - 100 мл
  • ванилова захар - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • олио - 3 с.л.
  • за заливката
  • захар - 80 г
  • яйца - 1 бр.
  • краве масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата заедно със захарта на пухкав крем.

В друг съд смесете брашното, бакпулвера, солта и ваниловата захар и ги изсипете в яйчената смес.

Разбъркайте ги до гладка смес и прибавете към тях млякото, олиото и нарязаните ябълки.

Изсипете сместа за този ябълков сладкиш в намазнена форма за торта и я сложете да се пече в предварително загрята на 100 °C фурна за около 30 минути.

За заливката разбийте яйцето и го смесете със захарта и разтопеното масло.

Залейте готовия сладкиш с нея и го върнете във фурната за още 10 минути, за да се дозапече.

Насладете се на този френски пудинг сладкиш с ябълки.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: